Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά Γ’- Δ’ Τάξης του Δημοτικού

Home / Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά Γ’- Δ’ Τάξης του Δημοτικού

Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα με κύριο στόχο να εισάγουν τους μικρότερους μαθητές στον προγραμματισμό και τη ρομποτική.

Τα παιδιά θα ασχοληθούν με τα εξής αντικείμενα:

  • Eκπαιδευτική Pομποτική με Lego WeDo 2.0
  • 3D Σχεδίαση και 3D εκτύπωση
  • Προγραμματισμός με Scratch
  • Ρομποτική με Micro:bit

Το LEGO WeDo 2.0 είναι ένα πακέτο υλικού, λογισμικού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένο από τους ανθρώπους της LEGO Education με κύριο στόχο να εισάγει τους μικρότερους μαθητές στον προγραμματισμό και τη ρομποτική.

Τα παιχνίδια LEGO από τη φύση τους, προκαλούν έντονα το ενδιαφέρον και άμεσα τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες κατασκευών που εξάπτουν την φαντασία και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα τους.

Το BBC Micro:Bit είναι ένας μικροελεγκτής ειδικά σχεδιασμένος για projects STEM και για εφαρμογές Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

To πρόγραμμα 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης παρουσιάζει στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου τις βασικές αρχές σχεδίασης και τρισδιάστατης εκτύπωσης μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων που συναρπάζουν και καλλιεργούν δεξιότητες που θα τους είναι πολύτιμες στο εγγύς μέλλον.

 

Αξιοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο για την εκπαίδευση λογισμικό 3D σχεδίασης (Autodesk Tinkercad), τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και στη συνέχεια να μετατρέψουν τις τρισδιάστατες δημιουργίες τους σε φυσικά αντικείμενα εκτυπώνοντας τα με τον 3D εκτυπωτή.
Σεπτεμβριος 2023 – Μαιος 2024
1 φορά την εβδομαδα – διάρκειας 90 λεπτών (2 συνεχόμενες διδακτικές ώρες)
Κόστος 50 Ευρώ ο μήνας
Για παιδιά από Γ΄- Δ΄ταξης του Δημοτικού
Tήρηση μέτρων προστασίας για τον COVID-19

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Photo Gallery